Korálkiáda

KORÁLKIÁDA

Podpořte s námi dobrou věc! Přijďte do muzea navlékat korálky a tím přispět k vytvoření korálkového rekordu - nejdelší navlečené korálkové řady, která pak bude předána zdravotně postiženým na jejich tvůrčí aktivity!

Akci KORÁLKIÁDA pořádá sdružení provozující webové stránky www.potvor.cz. Cílem akce je nasbírat co největší množství korálků všech tvarů, barev, materiálů i velikostí a ty navléknout na co nejdelší šňůru. Veškeré navlečené korálky z celé republiky se pak spojí v jednu řadu, kterou 26. května 2012 v ČEZ aréně v Pardubicích oficiálně změří zástupci Agentury Dobrý den z Pelhřimova a v případě úspěchu zapíší do české knihy rekordů. Nasbíraný materiál pak bude na stejném místě slavnostně předán zdravotně postiženým v rámci 20. národní abilympiády, tedy soutěžní přehlídky jejich volnočasových aktivit

Akce je vyhlášena po celé republice a zapojit se může opravdu každý. Možností je mnoho.
Připojilo se i Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Můžete do muzea přinést buď nepotřebné volné korálky nebo korálky již navlečené na šňůrku s dostatečně dlouhými konci (aby mohla být následně spojována s dalšími). Můžete ale také jen prostě přijít a navlékat a navlékat… Šanci máte až do 19. května, kdy proběhne závěrečné navlékání v rámci sobotního květnového ateliéru.

Více informací o akci najdete na www.potvor.cz.
Děkujeme za každý korálek, za každý navlečený centimetr...
--------------------------------------------------------------------

Víte, že  v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou je k vidění nejdelší náhrdelník na světě? Navlečen byl 19. května 1994 studenty Střední uměleckoprůmyslové školy Jablonec nad Nisou za 4 hod. 44 min., měří 220 m a je složen z 9.244 ks perlí.
Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou, www.msb-jablonec.cz

Copyright © 2007-2024 Helena Zdeňková