Knižní tipy časopisu Korálki

Rádi bychom Vás upozornili na pár knížek autorů, kteří s námi spolupracují.

Klikněte na titulek :- )

Knižní tipy časopisu Korálki

Fimo Canes – roličky a hranolky se vzory

Petra Nemravová

Právě vychází kniha svým pojetím monotematická, která rozvíjí jedno ze základních témat
tvorby z polymerové hmoty - vytváření vzorů v roličkách, tzv. canes.
Zasvětí vás do základů tvorby roliček, zkusíte si různé varianty a inspiruje vás k vymýšlení
dalších… Kniha obsahuje spoustu doprovodných obrázků, tipů při tvorbě roliček
i závěrečnou kapitolu, jak roličky zpracovat.
Autorka: Petra Nemravová

Šperky z Fimo hmoty

Monika Brýdová

Autorka vám přestaví práci s polymerovými hmotami a mnoho nápadů na výrobu šperků.

Miniatury z FIMO hmoty

Monika Brýdová

Chcete vyzkoušet novou dimenzi práce s FIMO hmotou? Vyrobit si miniaturní dobroty,
které budou ozdobou vašich interiérů, originálním šperkem či doplňkem výbavičky
pro panenky? Dortík, ovoce, zelenina, hamburger, zkrátka fantazii se meze nekladou.
Zkušená autorka vám ve vybraných projektech ukáže, jak na to, dozvíte se, jaké
pomůcky a materiály budete potřebovat, jak zvládnout míchání barev či povrchovou
úpravu výrobků.
Vydává CPress, 249 Kč

Hrátky s FIMO hmotou

Monika Brýdová

Objevte úžasné možnosti polymerové modelovací hmoty FIMO. Chcete si vyrobit originální party skleničky? Nebo snad překvapit kamarádku krásným přívěskem či obdarovat přítele originální krabičkou na hodinky? Tato publikace vám poradí, jak na to.

Šité korálky II

Jitka Sůsová

Šité korálky II jsou pokračováním Šitých korálků. Projekty v této knize jsou už mírně složitější a předpokládají zvládnutí základů - ale může se do projektů pustit i šikovná začátečnice, základy každého stehu jsou zde stručně vysvětleny. Nedržela jsem se pouze korálků, ale kombinovala jsem je s plstí, textilem, kovovými komponenty...doufám, že se tato knížka bude líbit stejně jako knížka první.

Korálkové nápady 2.

Marie Kielbusová

Další květinové motivy, přívěsky ve tvaru motýlků, terčů, donutů, věnečků a hvězdiček a tipy na výrobu vánočních ozdob najdete v knize Korálkové nápady 2 vydané nakladatelstvím Grada roce 2011.

Drátování

Ľubomír Dunaj

V úvodu knihy autor seznamuje s historií drátenictví a jeho renesancí v současnosti. Uvádí přehled materiálů, nářadí a pomůcek, potřebných pro drátování. Rozsáhlá kapitola se zabývá jednotlivými drátenickými prvky a technikami, jejich zhotovováním a použitím. Informuje také o způsobech péče o materiál i hotové výrobky. Podstatnou část publikace tvoří 23 projektů drátovaných objektů s podrobným vysvětlením jejich výroby krok za krokem. Kniha je bohatě ilustrovaná, což znázorňuje výklad.
Je určena všem zájemcům o drátenictví a drátování.

Kniha Drátování vyšla v 2. vydání v roce 2011 v nakladatelství Agem.

Prýmkování

Darí Fejtková

V dubnu 2012 vychází ve vydavatelství Fragment další kniha Darí Fejtkové Prýmkování. Kniha srozumitelně vysvětluje tvorbu textilních šperků ze sutašek. Těšit se můžete na 30 návodů, které vám postupně odhalí taje této techniky. 

Korálkování S Darí

Drahomíra Darí Fejtková

Tato kniha je určena zejména začínajícím korálkářkám a korálkářům. Hravou a jednoduchou formou se díky ní naučíte techniky potřebné k výrobě bižuterie. Dozvíte se, jaké nářadí a materiály budete k této práci potřebovat. Díky knize Korálky s Darí, již vydává společnost Velkoobchod Stoklasa, poznáte, že vytvořit si náušnice či náhrdelník zcela podle svých představ není vůbec těžké. Autorka zde zúročila své mnohaleté zkušenosti z vedení kreativních kurzů a vlastní autorské tvorby.

Soumrak perličkového kraje

Petr Nový

Vyprávění o skleněné bižuterii, osudech sklářů, sekacích strojích a Lučanské pozdvižce z 29. ledna 1890.
Kdy a jak se začaly v Čechách vyrábět skleněné perličky? A proč se staly světovým fenoménem? I na tyto otázky naleznete odpovědi v knížce, která se věnuje historickým událostem, jež navždy změnily podobu proslulé jablonecké bižuterie. Díky důkladnému studiu archivních pramenů a dobového tisku text přináší nejen řadu nových informací o životě v Jizerských horách na konci 19. století, ale i příběhy konkrétních lidí, kteří v této nelehké době žili. Středobodem vyprávění je tzv. Lučanská podzvižka, vzpoura hladovějících dělníků proti strojům, při níž dne 29. ledna 1890 přišli o život tři lidé.

FIMO

Petra Nemravka Nemravová

Kniha o tvoření z polymerové hmoty mapuje na 112ti stranách. Seznámí vás s pomůcky a materiálem, základními technikami a a krok po kroku vás provede 15ti projekty výroby šperků.

Květiny a stromečky z korálků

Klára Žejdlová

Tato kniha se jako první v České republice věnuje výrobě květin a stromečků z korálků. Je rozdělena do kapitol podle technik, u jednotlivých výrobků je označena i náročnost. Na začátku knihy jsou zařazeny jednoduché výrobky, které vám pomohou si korálky a práci s nimi „osahat“.
Přehledná tabulka v úvodu knihy vám pomůže zorientovat se v použitých technikách.

Květiny a stromečky z korálků 2

Klára Žejdlová, Taťana Žejdlová

Druhý díl o výrobě kytiček z korálků volně navazuje na předcházející knihu. Tentokrát nechybí ani přehled základních velikostí a druhů korálků, v přehledné tabulce je vedle časové náročnosti vyznačena i spotřeba korálků.

Copyright © 2007-2024 Helena Zdeňková